Ainekset
-
2220 g karkea valkokaaliraaste
-
265 g sipulikuutiopakaste
-
33 g valkosipulimurskasäilyke
-
89 g rypsiöljy
-
0,65 l vesi
-
340 g härkäpapurouhekuiva
-
13 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
2 g kuivattu timjami
-
2 g kuivattu meirami
-
7 g paprikajauhe
-
220 g maustekurkkukuutio
-
4,5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
310 g tomaattisose
-
16 g jodioitu suola
-
2 g mustapippurirouhe
Valmistusohje
Annoskoko: 215 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,300 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (kaalivuoka 215 g ja ohra/kaura 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy padassa ja lisää kaali, sipulikuutiot ja valkosipuli. Sekoittele ja kuullota hetki.
Lisää vesi ja hauduta n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Huuhtele härkäpapurouhe siivilässä ja lisää pataan. Lisää mukaan loput ainekset ja sekoittele hetki.
Jaa GN 1/1 -vuokiin niin, että jokaiseen tulee myös hieman nestettä. Paista 160 °C n. 50 – 60 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja härkäpapurouhe on pehmennyt. Tarjoa lisänä kaurafraichea ja keitettyjä perunoita tai ohra-/kaurahelmiä.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.