Bataatti-linssikeitto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
230 g sipulikuutio pakaste
94 g rypsiöljy
28 g paprikajauhe
585 g porkkanakuutio pakaste
1165 g bataattikuutio pakaste
38 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
2 g mustapippurirouhe
5,2 l vesi
875 g punainen linssi kuivattu
300 g tomaattisose
33 g makeuttamaton sitruunamehu
12 g jodioitu suola
15 g sokeri
2 g chilijauhe

Ravintoarvot

294 kJ / 70 kcal
Energia
1,65 g
Rasva
0,13 g
Tyydyttyneet rasvahapot
9,48 g
Hiilihydraatti
1,52 g
Ravintokuitu
3,50 g
Proteiini
0,48 g
Suola
Tulosta

Bataatti-linssikeitto

Ainekset

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 365 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,300 kg

Vegaaninen

Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V

Annoksen (365 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Valmistusohje

Kuumenna rypsiöljy padan pohjalla ja lisää paprikajauhe sekä sipuli. Kuullota hetki.

Lisää porkkana- ja bataattikuutiot, kasvisliemijauhe, mustapippuri ja vesi. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Huuhtele punaiset linssit. Lisää linssit ja tomaattipyre pataan. Keitä sekoitellen, kunnes linssit ovat kypsiä. Soseuta ja lisää vettä tarvittaessa.

Lisää sitruunamehu. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja halutessasi chilijauheella.

Vinkki! Keiton voi hyvin myös jättää soseuttamatta, jos siihen ei ole mahdollisuutta. Vaihtoehtoisesti keittoon voi käyttää myös valmista porkkana- ja bataattisosetta. Tällöin linssit kannattaa kypsentää ensin ja lisätä soseet vasta sen jälkeen.


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.

edellinen
Härkistä ja mustapapuja BBQ
seuraava
Gruusialainen kaalivuoka
edellinen
Härkistä ja mustapapuja BBQ
seuraava
Gruusialainen kaalivuoka