Ajankohtaista
Ilmastokestävä kasvisruoka ja Lounastaja yhteistyöhön
Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja ja Lounastaja ovat yhdistäneet voimansa tehdäkseen ilmastokestävistä kasvisruuista helposti saavutettavia ravintoloille ja kuluttajille. Kaikki kampanjan 59 ilmastokestävää ja kasvipohjaista ammattikeittiöreseptiä löytyvät nyt suoraan Lounastajasta. Nämä reseptit voi lisätä Lounastajan avulla ravintolan lounaslistalle vaivattomasti yhdellä klikkauksella.
Lounastaja-palvelun avulla valmis lounaslista on helppo jakaa automaattisesti kaikkiin ravintolan jakelukanaviin, kuten verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Lisäksi Lounastajan avulla voi kerätä tarkkaa, lounaskohtaista asiakaspalautetta, jonka perusteella ravintola voi kehittää toimintaansa. Tutustu Lounastajaan tarkemmin osoitteessa lounastaja.fi!
Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptit löydät Lounastaja-palvelun lisäksi edelleen myös osoitteesta ilmastoruoka.fi. Voit myös halutessasi vinkata omalle lounaspaikallesi ilmaisista, ammattikeittiöille suunnitelluista resepteistämme.
Uudet Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptit on nyt julkaistu!
Aloitimme syksyllä 2023 uusien ammattikeittiöreseptien kehitysprojektin. Meillä on ilo ilmoittaa, että 31 uutta reseptiä on nyt julkaistu!
Reseptien kehityksestä vastasi kampanjan huipputiimi, johon kuuluu mm. ammattikokki, ravitsemustieteilijä ja ympäristötieteilijä. Kevään 2024 aikana reseptejä on testattiin yhteistyössä ruokapalveluiden kanssa, minkä jälkeen niitä jatkokehitettiin saadun palautteen perusteella.
Reseptit ovat uusien pohjoismaisten ja suomalaisten ravitsemussuositusten mukaisia ja niistä on laskettu annoskohtainen hiilijalanjälki. Reseptit ovat saatavilla myös ruotsiksi ja englanniksi.
ilmastoruoka.fi -reseptipankin lisäksi reseptit julkaistaan syksyn aikana myös Jamix G6 ja Jamix Enterprise -keittiöjärjestelmissä.
Kuva: Irena Huhta
Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan nettisivut ja reseptipankki julkaistu ruotsiksi ja englanniksi
Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan reseptit ovat nyt saatavilla myös ruotsiksi ja englanniksi! Myös tärkeimmät osat nettisivujen teksteistä on käännetty. Tämä helpottaa reseptien käyttöä mm. ruotsin- ja englanninkielisissä kouluissa ja työpaikoilla sekä tietenkin kansainvälisesti.
Nettisivujen kielen voi vaihtaa ylävalikon oikesta laidasta (tietokoneella) tai ”hampurilaisvalikon” alalaidasta (mobiililaitteella).
Menneet tapahtumat
Uusien Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien julkaisuwebinaari
29.8.2024 järjestettiin kampanjan uusien reseptien julkistamistilaisuus kaikille avoimena webinaarina. Kampanjavastaava Katri Loikkanen kertoi yleisesti kampanjasta ja reseptiprojektista. Reseptien kehittäjä Aino Sihtola kertoi tarkemmin reseptien kehitysprosessista ja makumaailmoista. Ravitsemusasiantuntija Charlotta Hyttinen kertoi ravitsemussuosituksista ja erityisruokavalioista reseptien kehitystyössä.
Pääset katsomaan webinaarin tallenteen tästä!
Ammattikeittiöosaajat ry:n seminaari
Ilmastokestävä kasvisruoka piti Ammattikeittiöosaajien seminaarissa 17.4.2024 puheenvuoron, jossa esiteltiin kampanjaa ja elokuussa julkaistavia uusia reseptejä.
Jamix oy:n asiakasseminaari
Ilmastokestävä kasvisruoka piti 29.11.2023 puheenvuoron Jamix oy:n asiakasseminaarissa, johon osallistui ruokapalveluiden edustajia.
Ateria 2023
Ilmastokestävä kasvisruoka osallistui julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivä Ateriaan Helsingin Messukeskuksessa 28.11.2023. Kampanjalla oli tapahtumassa oma pöytäpiste sekä puheohjelma.
Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan uusien ilta etänä
Tapahtuma järjestettiin torstaina 9.3. klo 18:30-20:00 videoyhteydellä Zoomin välityksellä. Uusien illassa esiteltiin kampanjan teemoja ja tapoja tulla mukaan toimintaan.
Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan uusien ilta
Tapahtuma järjestettiin keskiviikkona 15.2.2023 klo 17-19:15 Helsingissä Ulrika-järjestötilassa.
Uusien illassa esiteltiin kampanjan teemoja ja tapoja tulla mukaan toimintaan. Tarjolla oli myös kampanjan reseptillä valmistettua ruokaa.
Ilmastokestävyys ruokapalveluissa – kasvisruokailun edistämisen keinot
Tapahtuma järjestetiin tiistaina 12.11.2019 klo 14:00 – 17:00 Helsingin kaupungintalolla.
Tapahtuman esityksissä pohdittiin tutkimuksen ja ruokapalveluiden näkökulmista, millaisin keinoin ruokapalveluiden ilmastovaikutuksia voitaisiin vähentää sekä millaisia haasteita ja mahdollisuuksia tähän liittyy. Tapahtumassa myös esiteltiin ruokapalveluille suunnattu reseptipankki, joka sisältää 30 ilmastokestävää ja vegaanista pääruokareseptiä. Reseptit on suunniteltu osana Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjaa. Lisäksi tapahtumassa oli esillä myös muita ajankohtaisia hankkeita, joiden tavoitteena on ruokapalveluiden hiilipäästöjen vähentäminen.
Tapahtumasta on julkaistu tallenteet Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan Facebook-sivulla.