Ainekset
-
230 g sipulikuutiopakaste
-
94 g rypsiöljy
-
28 g paprikajauhe
-
585 g porkkanakuutiopakaste
-
1165 g bataattikuutiopakaste
-
38 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
2 g mustapippurirouhe
-
5,2 l vesi
-
875 g punainen linssikuivattu
-
300 g tomaattisose
-
33 g makeuttamaton sitruunamehu
-
12 g jodioitu suola
-
15 g sokeri
-
2 g chilijauhe
Valmistusohje
Annoskoko: 365 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,300 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V
Annoksen (365 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy padan pohjalla ja lisää paprikajauhe sekä sipuli. Kuullota hetki.
Lisää porkkana- ja bataattikuutiot, kasvisliemijauhe, mustapippuri ja vesi. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Huuhtele punaiset linssit. Lisää linssit ja tomaattipyre pataan. Keitä sekoitellen, kunnes linssit ovat kypsiä. Soseuta ja lisää vettä tarvittaessa.
Lisää sitruunamehu. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja halutessasi chilijauheella.
Vinkki! Keiton voi hyvin myös jättää soseuttamatta, jos siihen ei ole mahdollisuutta. Vaihtoehtoisesti keittoon voi käyttää myös valmista porkkana- ja bataattisosetta. Tällöin linssit kannattaa kypsentää ensin ja lisätä soseet vasta sen jälkeen.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.