Ainekset
-
Täyte
-
1655 g kikhernesäilyke, valutettu
-
65 g Hernis safkarouhe
-
190 g purjosipuli
-
175 g aurinkokuivattu tomaattikuutioöljyssä
-
150 g mangochutney
-
1250 g kaurafraiche 10% gluteeniton
-
31 g curry-mausteseos
-
13 g sipulijauhe
-
95 g makeuttamaton sitruunamehu
-
19 g jodioitu suola
-
6 g mustapippurirouhe
-
3,15 dl vesi
-
Uuniperuna
-
3335 g jauhoinen peruna kuorineen
-
33 g rypsiöljy
Valmistusohje
Annoskoko (täyte): 200 g
Saanto 20 annoksen reseptissä (täyte): 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: herne
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, A
HUOM! Tässä reseptissä olevat ravintoarvot koskevat vain Hernistäytettä. Uuniperunan ravintoarvot löytyvä tästä reseptistä.
Annoksen (täyte 200 g ja uuniperuna 175 g) hiilijalanjälki:0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Täyte
Pese ja hienonna purjosipuli. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua. Tarjoa uuniperunan kanssa.
Uuniperuna
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Hiero pintaan rypsiöljyä ja tee kuoreen muutama reikä haarukalla. Asettele perunat GN-vuokaan leivinpaperin päälle.
Kypsennä kiertoilmalla 200 asteessa 50-60 minuuttia. Tarkkaile, ettei perunan pinta tummu liikaa.
Tee perunoiden pintaan viilto ja paina sivuilta niin, että peruna aukeaa hieman. Tarjoile uuniperunat Hernistäytteen kanssa.
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.