Ainekset
-
3335 g perunaviipalekypsä
-
1000 g keltainen porkkanasuikalepakaste
-
335 g sipulikuutiopakaste
-
1000 g seitankebablastu
-
3 g kuivattu oregano
-
7 g juustokumina
-
7 g paprikajauhe
-
7 g valkosipulijauhe
-
21 g jodioitu suola
-
1,15 l kaurakerma 15% gluteeniton
Valmistusohje
Annoskoko: 310 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,200 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, vehnä, sarviapila
Merkinnät: L, M, V, Vs, A
Annoksen (310 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Lado voideltuun GN-vuokaan perunaviipaleet, porkkanasuikaleet, sipuli ja seitankebabsuikaleet.
Sekoita mausteet kaurakermaan ja lisää liemi vuokaan. Sekoita varovasti, jotta liemi ja mausteet asettuvat tasaisesti vuokaan.
Höyrypaista (20 % höyry) 160 °C noin 1h, kunnes porkkanasuikaleetkin ovat pehmenneet ja kiusauksen pinta on saanut väriä.
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.