Ainekset
-
780 g puolikarkea vehnäjauho
-
145 g sokeri
-
13 g vaniljasokeri
-
7 g leivinjauhe
-
11 g jodioitu suola
-
1,9 l sokeroimaton soijajuoma
-
111 g juokseva maidoton margariini
-
38 g omenaviinietikka
Valmistusohje
Annoskoko: 125 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 2,500 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, soija, vehnä
Merkinnät: L, M, V, So, A
Annoksen (125 g) hiilijalanjälki: 0,1 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Mittaa ja sekoita keskenään kuivat aineet.
Sekoita keskenään soijamaito, margariini ja omenaviinietikka.
Lisää märät aineet kuivien joukkoon pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä hetki.
Voitele matala GN-vuoka huolellisesti vuokaspraylla (voit käyttää lisäksi myös leivinpaperia). Kaada taikina vuokaan, 2 litraa / GN 1/1 65 -vuoka. Voit halutessasi lisätä vielä muutaman margariininokareen taikinan pinnalle.
Paista 180 °C noin 35 minuuttia. Voit nostaa lämpötilaa paiston loppuvaiheessa, jotta pinta saa sopivasti väriä. Tarjoa tuoremarjahillon kera.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.