Ainekset
-
133 g rypsiöljy
-
20 g curry-mausteseos
-
7 g kurkuma
-
445 g omenakuutiopakaste
-
44 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
222 g Hernis safkasuikale
-
2,2 l vesi
-
44 g sokeri
-
4 g jodioitu suola
-
4 g jauhettu valkopippuri
-
18 g sipulijauhe
-
9 g soijakastike
-
60 g makeuttamaton sitruunamehu
-
4,5 dl vesi
-
75 g maissitärkkelys
-
4,5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
Valmistusohje
Annoskoko: 195 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 3,900 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija, herne
Merkinnät: L, M, G, V, So, A
Annoksen (kastike 195 g ja ohra/kaura 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy padassa. Lisää curryjauhe, kurkuma ja omenakuutiot. Kuullota hetki.
Laske lämpöä ja lisää Hernis sekä kasvisliemijauhe. Sekoittele hetki ja lisää vettä pienissä erissä niin, että Hernis ehtii turvota ja imeä makuja itseensä.
Lisää sokeri, suola, valkopippuri, sipulijauhe, soijakastike ja sitruunamehu. Kuumenna.
Sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi keskenään tasaiseksi. Sekoita kastikkeen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
Sekoita lopuksi kaurakerma joukkoon ja kuumenna tarjoilulämpötilaan. Tarjoa keitetyn ohran tai kauran kanssa.
Vinkki! Voit myös turvottaa Herniksen vedessä (noin 2,5 dl vettä/100g Hernistä) ja lisätä vasta lopuksi kastikkeen joukkoon. Vähennä tuolloin turvottamiseen käyttämäsi veden määrä reseptin vesimäärästä.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.