Ainekset
-
2450 g kesäkurpitsasuikale
-
610 g porkkanaraaste
-
450 g sipulikuutiopakaste
-
90 g rypsiöljy
-
33 g jodioitu suola
-
4 g mustapippurirouhe
-
2 g kuivattu meirami
-
2 g kuivattu basilika
-
570 g kikhernesäilyke
-
570 g kikhernejauho
Valmistusohje
Annoskoko: 200 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V
Annoksen (kikherne-porkkanapihvi 200 g ja perunasose 250 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Sekoita kesäkurpitsa- ja porkkanaraaste sekä sipulikuutiot keskenään. Lisää mukaan rypsiöljy ja mausteet. Työstä massaa käsin, monitoimikoneessa tai sekoittavassa padassa kunnes nestettä alkaa pikkuhiljaa erottua kasviksista.
Lisää mukaan kikherneet ja kikhernejauhot. Pikku hiljaa taikina alkaa sekoittua ja kikhernejauhot kostuvat. Jatka vaivaamista, kunnes sinulla on löysähkö, tasainen taikina.
Vuoraa GN-pelti leivinpaperilla ja suihkauta pintaan vuokasprayta. Jaa taikina vuokiin, n. 3 l /GN ja tasoita pinta.
Paista 180 °C noin 35 minuuttia, kunnes pihvi on kiinteä ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.