Ainekset
-
88 g Hernis safkasuikale
-
38 g rypsiöljy
-
13 g curry-mausteseos
-
8 g kurkuma
-
5 dl vesi
-
1700 g perunakuutioraaka
-
1700 g porkkanakuutiopakaste
-
390 g purjosipuliviipalepakaste
-
2 l vesi
-
38 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
7 g suolaton broilerimauste
-
13 g jodioitu suola
-
25 g valkosipulimurskasäilyke
-
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
300 g vihreä papupakaste
-
25 g makeuttamaton sitruunamehu
Valmistusohje
Annoskoko: 340 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,800 kg
Vegaaninen
Allergeenit: herne
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, A
Annoksen (340 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy padassa ja lisää curry ja kurkuma. Lisää safkasuikaleet ja kuullota hetki. Lisää hieman vettä pienissä erissä, kunnes suikaleet ovat turvonneet. Kuumenna ja sekoittele hetki.
Lisää peruna- ja porkkanakuutiot, purjo ja vesi. Mausta valkosipulimurskalla, kasvisliemijauheella, broilerimausteella ja suolalla. Anna kiehua, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää lopuksi kaurakerma, vihreät pavut ja sitruunamehu.
Vinkki! Voit myös turvottaa Herniksen vedessä (noin 2,5 dl vettä/100g Hernistä) ja lisätä vasta lopuksi keiton joukkoon. Vähennä tuolloin käyttämäsi veden määrä reseptin vesimäärästä.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.