Kermainen Hernis-currykeitto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
88 g Hernis safkasuikale
38 g rypsiöljy
13 g curry-mausteseos
8 g kurkuma
5 dl vesi
1700 g perunakuutio raaka
1700 g porkkanakuutio pakaste
390 g purjosipuliviipale pakaste
2 l vesi
38 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
7 g suolaton broilerimauste
13 g jodioitu suola
25 g valkosipulimurska säilyke
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
300 g vihreä papu pakaste
25 g makeuttamaton sitruunamehu

Ravintoarvot

232 kJ / 55 kcal
Energia
2,03 g
Rasva
0,20 g
Tyydyttyneet rasvahapot
6,37 g
Hiilihydraatti
1,22 g
Ravintokuitu
2,08 g
Proteiini
0,53 g
Suola
Tulosta

Kermainen Hernis-currykeitto

Ainekset

Valmistusohje

Annoskoko: 340 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,800 kg

Vegaaninen

Allergeenit: herne
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, A

Annoksen (340 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Valmistusohje

Kuumenna rypsiöljy padassa ja lisää curry ja kurkuma. Lisää safkasuikaleet ja kuullota hetki. Lisää hieman vettä pienissä erissä, kunnes suikaleet ovat turvonneet. Kuumenna ja sekoittele hetki.

Lisää peruna- ja porkkanakuutiot, purjo ja vesi. Mausta valkosipulimurskalla, kasvisliemijauheella, broilerimausteella ja suolalla. Anna kiehua, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Lisää lopuksi kaurakerma, vihreät pavut ja sitruunamehu.

Vinkki! Voit myös turvottaa Herniksen vedessä (noin 2,5 dl vettä/100g Hernistä) ja lisätä vasta lopuksi keiton joukkoon. Vähennä tuolloin käyttämäsi veden määrä reseptin vesimäärästä.


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.

edellinen
Itkutofu
seuraava
Kermainen juurescurry
edellinen
Itkutofu
seuraava
Kermainen juurescurry