Ainekset
-
500 g sipulikuutiopakaste
-
100 g rypsiöljy
-
435 g paprikakuutiopakaste
-
23 g valkosipulimurskasäilyke
-
115 g tomaattisose
-
27 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
12 g paprikajauhe
-
10 g jodioitu suola
-
3 g mustapippurirouhe
-
7 g sokeri
-
1,1 l vesi
-
333 g kaurafraiche 10% gluteeniton
-
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
55 g maissitärkkelys
-
1 dl vesi
-
1265 g MUU Fava Nakupala -härkäpapupala
Valmistusohje
Annoskoko: 210 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,200 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (Igorin Fava 210 g ja ohra/kaura 195 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Mittaa rypsiöljy pataan ja lisää sipuli- ja paprikakuutiot. Kuullota.
Lisää valkosipulimurska, tomaattipyre, kasvisliemijauhe, mustapippurirouhe, paprikajauhe, sokeri, suola ja vesi. Keitä hetki.
Lisää joukkoon kaurakerma ja kaurafraiche.
Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja lisää kastikkeen joukkoon ohuena nauhana.
Voitele GN-vuoka vuokaspraylla ja asettele härkäpapupalat tasaisesti vuokaan. Kaada valmistamasi kastike palojen päälle ja paista yhdistelmäuunissa 160 °C noin 30 minuuttia. Lisää pinnalle persiljaa tai ruohosipulia. Tarjoile keitetyn ohran, kauran tai perunan kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.