Ainekset
-
545 g sipulikuutiopakaste
-
1180 g valkokaalisuikale
-
1053 g Härkis suikale maustamaton
-
147 g rypsiöljy
-
60 g tumma siirappi
-
25 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
2 g kuivattu timjami
-
4 g mustapippurirouhe
-
13 g jodioitu suola
-
1,265 l vesi
Valmistusohje
Annoskoko: 200 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: herne
Merkinnät: L, M, G, V, A
Annoksen (Härkiskäristys 200 g ja perunasose 250 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Mittaa sipuli, kaali, härkäpapusuikaleet, rypsiöljy, siirappi ja mausteet GN-vuokaan. Sekoita.
Lisää vesi ja kypsennä 160 asteessa 30 – 40 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt ja ainekset ovat saaneet hieman väriä. Sekoittele paiston puolivälissä ja lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa perunasoseen kanssa.
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.