Ainekset
-
840 g porkkanaviipalepakaste
-
280 g palsternakkasuikalepakaste
-
100 g rypsiöljy
-
3,9 l vesi
-
78 g soijakastike
-
2 g kuivattu meirami
-
2 g kuivattu basilika
-
168 g tomaattisose
-
365 g lehtikaalisuikalepakaste
-
1400 g Tarhurin papu -härkäpapupala vaaleatuore
-
3 dl vesi
-
45 g maissitärkkelys
Valmistusohje
Annoskoko: 345 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,900 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija
Merkinnät: L, M, G, V, FODMAP, So
HUOM! Tämä resepti soveltuu FODMAP-ruokavalioon keitetyn perunan kanssa tarjottuna, kunhan ainesosiin ei tehdä muutoksia.
Annoksen (juurespata 345 g ja peruna 240 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Mittaa pataan vesi ja lisää porkkanaviipaleet, palsternakkasuikaleet, rypsiöljy ja soijakastike. Kuumenna ja keitä hetki.
Kun juurekset ovat hieman pehmenneet, lisää lehtikaalisuikaleet, härkäpapupalat ja tomaattipyre. Mausta meiramilla, basilikalla ja suolalla. Kuumenna.
Sekoita vesi ja maissitärkkelys suurusteeksi ja sekoita ainesten joukkoon pataan ohuena nauhana. Kuumenna ja sekoittele, kunnes liemi on saostunut. Tarjoa esimerkiksi keitetyn perunan kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.