Ainekset
-
430 g porkkana
-
15 g rypsiöljy
-
3 g savupaprikajauhe
-
355 g valkopapusäilyke
-
25 g makeuttamaton sitruunamehu
-
23 g rypsiöljy
-
5 g valkosipulimurskasäilyke
-
3 g jodioitu suola
-
0,5 dl vesi
Valmistusohje
Annoskoko: 35 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 0,700 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (35 g) hiilijalanjälki: 0,0 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Lohko porkkanat reiluiksi paloiksi. Pyörittele rypsiöljyssä ja savupaprikamausteessa.
Aseta leivinpaperi GN 1/1 -vuokaan ja levitä porkkanat paperin päälle.
Paahda 175 °C noin 20-30 minuuttia.
Huuhtele valkoiset pavut.
Aseta paahdetut porkkanat, valkoiset pavut, sitruunamehu, rypsiöljy, valkosipuli, suola ja vesi monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa lisäämällä hiukan lisää vettä.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.