Mummon ruskea kastike

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
450 g sipulikuutio pakaste
200 g rypsiöljy
350 g soijarouhe kuiva
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
6 g suolaton jauhelihamauste
5 g suolaton grillimauste
10 g paprikajauhe
175 g tomaattisose
50 g soijakastike
6 g jodioitu suola
2,5 l vesi
75 g puolikarkea vehnäjauho
0,5 l vesi

Ravintoarvot

379 kJ / 91 kcal
Energia
5,50 g
Rasva
0,42 g
Tyydyttyneet rasvahapot
4,56 g
Hiilihydraatti
1,73 g
Ravintokuitu
5,09 g
Proteiini
0,84 g
Suola
Tulosta

Mummon ruskea kastike

Ainekset

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 200 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: gluteeni, soija, vehnä
Merkinnät: L, M, V, So, Vs, A

Annoksen (kastike 200 g ja peruna 240 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Valmistusohje

Kuumenna rypsiöljy padassa ja kuullota sipuli öljyssä.

Laske lämpöä ja lisää soijarouhe, kuivamausteet, soijakastike ja tomaattipyre. Sekoittele hetki.

Lisää vesi pienissä erissä ja keitä hetki.

Sekoita vehnäjauho ja toinen vesierä suurusteeksi ja sekoita kastikkeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiehua sekoitellen viitisen minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kera.

Vinkki! Voit myös lisätä kuivan soijarouheen valmiin kastikkeen joukkoon.


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.

edellinen
Moussaka
seuraava
Omenainen Herniskastike
edellinen
Moussaka
seuraava
Omenainen Herniskastike