Ainekset
-
450 g sipulikuutiopakaste
-
200 g rypsiöljy
-
350 g soijarouhekuiva
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
6 g suolaton jauhelihamauste
-
5 g suolaton grillimauste
-
10 g paprikajauhe
-
175 g tomaattisose
-
50 g soijakastike
-
6 g jodioitu suola
-
2,5 l vesi
-
75 g puolikarkea vehnäjauho
-
0,5 l vesi
Valmistusohje
Annoskoko: 200 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, soija, vehnä
Merkinnät: L, M, V, So, Vs, A
Annoksen (kastike 200 g ja peruna 240 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy padassa ja kuullota sipuli öljyssä.
Laske lämpöä ja lisää soijarouhe, kuivamausteet, soijakastike ja tomaattipyre. Sekoittele hetki.
Lisää vesi pienissä erissä ja keitä hetki.
Sekoita vehnäjauho ja toinen vesierä suurusteeksi ja sekoita kastikkeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiehua sekoitellen viitisen minuuttia.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kera.
Vinkki! Voit myös lisätä kuivan soijarouheen valmiin kastikkeen joukkoon.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.