• Koti
  • Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja muuttaa suomalaista joukkoruokailukulttuuria kasvispainotteisempaan ja ilmastokestävämpään suuntaan. Kampanjan tavoitteena on sekä lisätä tietoa kasvisruokien ilmastokestävyydestä ja ravitsemuksellisesta monipuolisuudesta että madaltaa ruokapalveluiden kynnystä tarjota päivittäin ilmastokestävää kasvisruokaa asiakkailleen vapaasti valittavana vaihtoehtona.​

Kampanja tarjoaa ruokapalveluille, joukkoruokailun asiakkaille ja päättäjille käytännön työkaluja, joilla ilmastokestävien kasvisruokien saatavuuden edistäminen helpottuu. Nettisivuilla on 59 ilmastokestävää ja kasvipohjaista pääruokareseptiä sekä lisuke- ja jälkiruokareseptejä. Reseptit on suunnattu ruokapalveluille. Reseptipankin, asiakasviestintämateriaalien, tapahtumien, esitysten ja koulutuksien avulla kampanja tukee ilmastokestävien kasvisruokien tarjoamista ruokapalveluissa. Kampanja tekee laaja-alaista yhteistyötä ravintola-alan yritysten ja erilaisten yhdistysten kanssa.  

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja perustettiin Helsingin yliopiston Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet -tutkimushankkeessa. Humanistisessa tiedekunnassa vuosina 2018–2022 toteutettua hanketta rahoitti Koneen Säätiö. Osa kampanjan reseptiikasta on kehitetty Ilmastokestävyys keittiössä -hankkeessa. 

Loppuvuodesta 2022 alkaen Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan taustatahoina ovat olleet Maan ystävät ry ja Vegaanihaaste -kampanja. 

Kampanja sosiaalisessa mediassa

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja on myös sosiaalisessa mediassa. Katso uusimmat kuulumiset Facebookista ja Instagramista.

Reseptien valokuvat: Lilli Munck, Milla-Maria Joki, Kadri Aavik ja Irena Huhta
Viestintämateriaalien graafinen suunnittelu: Meri Qvist ja Milla-Maria Joki
Kampanjan logo: Kadri Aavik