Ingredienser
-
50 g rypsolja
-
200 g löktärningar
-
3 g curry-kryddblandning
-
3 g krossad svartpeppar
-
2 g gurkmeja
-
2 g kardemumma
-
2 g malen koriander
-
1200 g kikärterkonserverade
-
1000 g blomkålfryst
-
500 g potatistärningarkokta
-
8 dl vatten
-
50 g osötad citronsaft
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
30 g ingefärspasta
-
30 g vitlökskross
-
20 g socker
-
10 g joderat salt
-
50 g majsstärkelse
-
1 l havregrädde 15% glutenfri
Tillredning
Portionsstorlek: 225 gram
Totalmängd sås med receptet för 20 portioner: 4,500 kg
Vegansk
Allergener: bockhornsklöver
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A
Klimatavttycket för en portion (sås 225 g och korngryn 195 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp rypsoljan i en panna och bryn löktärningarna och de torra kryddorna i oljan. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Tillsätt alla andra ingredienser förutom havregrädde och majsstärkelse i grytan och låt rätten småkoka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde och majsstärkelse, utspädd i en skvätt vatten. Koka upp rätten och smaka av den.
Servera med korngryn.
TIPS! Om det är säsong för blomkål lönar det sig att använda färsk blomkål.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept för kalltillredning av blomkåls- och kikärtskorma finns här.