Ingredienser
-
800 g Fullkornspennepasta
-
600 g Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt
-
400 g Vita bönorkonserverade
-
300 g Löktärningar
-
200 g Paprikatärningar
-
200 g Ärterfrysta
-
1600 g Tomatkross
-
1 l Vatten
-
7.5 dl Havregrädde
-
30 g Grönsaksbuljongpulver
-
4 g Vitlökspulver
-
4 g Krossad svartpeppar
-
2 g Torkad oregano
-
2 g Torkad basilika
-
2 g Torkad timjan
-
20 g Socker
-
30 g Balsamvinäger
-
15 g Joderat salt
-
200 g Vegansk riven ost
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 250 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 5,2 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS
Klimatavtrycket för en portion (gratäng 250 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna, och låt dem rinna av. Blanda pasta, Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt, paprikabitar, löktärningar, vita bönor och ärter och fyll blandningen i en smord form (1/1GN 100). Blanda vatten, kryddor och havregrädde i tomatkrosset. Häll tomatkrossblandningen i formen och blanda om. Strö riven vegansk ost på ytan. Grädda i 160oC med kombifunktion (50% ånga) i ca. 50 minuter.
Använder ni kalltillredningsmetoden i er mattjänst? Recept för kalltillredning av bondböns-pastaformen finns här.