Bondböns-pastaform

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
800 g Fullkornspennepasta
600 g Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt
400 g Vita bönor konserverade
300 g Löktärningar
200 g Paprikatärningar
200 g Ärter frysta
1600 g Tomatkross
1 l Vatten
7.5 dl Havregrädde
30 g Grönsaksbuljongpulver
4 g Vitlökspulver
4 g Krossad svartpeppar
2 g Torkad oregano
2 g Torkad basilika
2 g Torkad timjan
20 g Socker
30 g Balsamvinäger
15 g Joderat salt
200 g Vegansk riven ost

Näringsvärden

119,06 kcal / 498,15 kJ
Energi
3,67 g
Fett
1,06 g
Mättat fett
14,62 g
Kolhydrater
3,37 g
Kostfiber
4,76 g
Protein
0,69 g
Salt
Skriv ut

Bondböns-pastaform

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 250 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 5,2 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

Klimatavtrycket för en portion (gratäng 250 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna, och låt dem rinna av. Blanda pasta, Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt, paprikabitar, löktärningar, vita bönor och ärter och fyll blandningen i en smord form (1/1GN 100). Blanda vatten, kryddor och havregrädde i tomatkrosset. Häll tomatkrossblandningen i formen och blanda om. Strö riven vegansk ost på ytan. Grädda i 160oC med kombifunktion (50% ånga) i ca. 50 minuter.


Använder ni kalltillredningsmetoden i er mattjänst? Recept för kalltillredning av bondböns-pastaformen finns här.

edellinen
Blomkåls- och kikärtskorma
seuraava
Rödbets-baljhavrefrestelse
edellinen
Blomkåls- och kikärtskorma
seuraava
Rödbets-baljhavrefrestelse