Blomkåls- och kikärtskorma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g rypsolja
200 g löktärningar
3 g curry-kryddblandning
3 g krossad svartpeppar
2 g gurkmeja
2 g kardemumma
2 g malen koriander
1200 g kikärter konserverade
1000 g blomkål fryst
500 g potatistärningar kokta
8 dl vatten
50 g osötad citronsaft
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g ingefärspasta
30 g vitlökskross
20 g socker
10 g joderat salt
50 g majsstärkelse
1 l havregrädde 15% glutenfri

Näringsvärden

435,71 kJ / 104,14 kcal
Energi
4,87 g
Fett
0,91 g
Mättat fett
10,27 g
Kolhydrater
2,09 g
Kostfiber
3,31 g
Protein
0,69 g
Salt
Skriv ut

Blomkåls- och kikärtskorma

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 225 gram
Totalmängd sås med receptet för 20 portioner: 4,500 kg

Vegansk

Allergener: bockhornsklöver
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A

Klimatavttycket för en portion (sås 225 g och korngryn 195 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en panna och bryn löktärningarna och de torra kryddorna i oljan. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Tillsätt alla andra ingredienser förutom havregrädde och majsstärkelse i grytan och låt rätten småkoka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde och majsstärkelse, utspädd i en skvätt vatten. Koka upp rätten och smaka av den.

Servera med korngryn.

TIPS! Om det är säsong för blomkål lönar det sig att använda färsk blomkål.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept för kalltillredning av blomkåls- och kikärtskorma finns här.

edellinen
Rotsakspurésoppa med vita bönor
seuraava
Bondböns-pastaform
edellinen
Rotsakspurésoppa med vita bönor
seuraava
Bondböns-pastaform