Ingredienser
-
50 g rypsolja
-
200 g löktärningar
-
1500 g tomatkross
-
700 g svarta bönorkonserverade
-
6 dl vatten
-
400 g majsfryst
-
300 g paprikatärningar
-
100 g BBQ-sås
-
20 g vitlökskross
-
20 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
20 g socker
-
4 g krossad svartpeppar
-
4 g paprikapulver
-
2 g chilipulver
-
10 g joderat salt
-
500 g Härkis original -bondbönskrossnaturell
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,000 kg
Vegansk
Allergener: ärt, senap, selleri
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Hetta upp rypsoljan i en gryta och fräs löktärningarna där en stund. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom Härkis och koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt Härkis och koka upp. Smaka av.
Servera med korngryn.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på Härkis och svarta bönor BBQ finns här.