Ingredienser
-
50 g rypsolja
-
200 g löktärningar
-
10 g curry-kryddblandning
-
2 g gurkmeja
-
1 l vatten
-
1000 g kidneybönorkonserverade
-
700 g vitkål i strimlor
-
500 g broccolifryst
-
80 g grön currypasta
-
30 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
20 g vitlökskross
-
20 g osötad citronsaft
-
8 g joderat salt
-
1 l havregrädde 15% glutenfri
-
50 g majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,150 kg
Vegansk
Allergener: bockhornsklöver
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och fullkornscouscous 130 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken och kryddorna en stund i oljan. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt alla andra ingredienser förutom havregrädden och majsstärkelsen i grytan. Låt koka på mild värme i ca.15 minuter.
Tillsätt havregrädden och majsstärkelsen upplöst i en skvätt vatten. Koka upp och smaka av rätten.
Servera med inhemska matkorn.
TIPS! I stället för djupfryst broccoli kan man använda färsk.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på gul böncurry med kalltillredningsmetoden finns här.