Ingredienser
-
50 g rypsolja
-
200 g löktärningar
-
1.2 l vatten
-
2000 g tomatkross
-
600 g morotsskivor
-
600 g kidneybönorkonserverade
-
600 g sojakrosskokt
-
200 g majsfryst
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
40 g rödvinsvinäger
-
40 g socker
-
30 g vitlökskross
-
20 g kakaopulverosockrad
-
8 g spiskummin
-
3 g malen kanel
-
3 g krossad svartpeppar
-
16 g joderat salt
-
100 g majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 260 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 5,150 kg
Vegansk
Allergener: Soja
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs
Klimatavtrycket för en portion (260 g sås och 195 g korngryn): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs löktärningarna i rypsoljan en stund. Tillsätt de övriga ingredienserna i grytan och koka i 15 minuter på mild värme. Tillsätt majsstärkelse löst i en skvätt vatten och låt rätten koka upp. Smaka av såsen.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på chili con böna med kallillredningsmetoden finns här.