Bönlimpa med kall rökpaprikasås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
Bönlimpa
100 g löktärningar
20 g vitlökskross
25 g rypsolja
1000 g kidneybönor konserverade
500 g svarta bönor konserverade
100 g havregryn
100 g skorpsmulor
150 g solrosfrön
100 g tomatpuré
2 g paprikapulver
2 g spiskummin
1 g malen koriander
6 g krossad svartpeppar
20 g lökpulver
50 g BBQ-sås
Glasering
25 g sojasås
1.25 dl vatten
480 g ketchup
100 g farinsocker
100 g vitvinsvinäger
4 g rökpaprikapulver
Kall rökpaprikasås
1200 g osockrad sojayoghurt
700 g vegansk majonnäs
100 g sweet chili-sås
5 g rökpaprikapulver
5 g krossad svartpeppar
8 g joderat salt

Näringsvärden

877,55 kJ / 161,93 kcal
Energi
4,53 g
Fett
0,44 g
Mättat fett
20,41 g
Kolhydrater
5,01 g
Kostfiber
7,12 g
Protein
0,84 g
Salt
Skriv ut

Bönlimpa med kall rökpaprikasås

Ingredienser

  • Bönlimpa

  • Glasering

  • Kall rökpaprikasås

Tillredning

Portionsstorlek: 140 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 2,800 kg

Vegansk

Allergener: soja, gluten, vete, senap, selleri
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A

OBS! De angivna näringsvärdena gäller endast för bönlimpan. Näringsvärdena för rökpaprikasåsen finns här.

Klimatavtrycket för en portion (bönlimpa 140 g, rökpaprikasås 100 g och potatismos 240 g): 0,6 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda alla ingredienserna till bönlimpan i en mixer. Forma en limpa av massan med fuktade händer. Stek i ugn i 165oC i 20 minuter.

Häll sojasås, vatten, ketchup, farinsocker, vitvinsvinäger och rökpaprikapulver i en kastrull och koka upp. Häll glaseringen över bönlimpan. Grädda ytterligare i 10 minuter i 165oC.

Vid serveringen kan man också skära upp bönlimpan i portionsbitar.

Blanda ihop alla ingredienserna till rökpaprikasåsen.

OBS! Receptet lämpar sig också för tillredning med kalltillredningsmetoden, i detta fall blandas ingredienserna till glaseringen ihop utan uppvärmning.

Kylmä savupaprikakastike
edellinen
Kall rökpaprikasås
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
seuraava
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön
Kylmä savupaprikakastike
edellinen
Kall rökpaprikasås
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
seuraava
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön