Härkis och svarta bönor BBQ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g rypsolja
200 g löktärningar
1500 g tomatkross
700 g svarta bönor konserverade
6 dl vatten
400 g majs fryst
300 g paprikatärningar
100 g BBQ-sås
20 g vitlökskross
20 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
20 g socker
4 g krossad svartpeppar
4 g paprikapulver
2 g chilipulver
10 g joderat salt
500 g Härkis original -bondbönskross naturell

Näringsvärden

479,27 kJ / 114,54 kcal
Energi
3,47 g
Fett
0,32 g
Mättat fett
13,40 g
Kolhydrater
3,71 g
Kostfiber
5,35 g
Protein
0,77 g
Salt
Skriv ut

Härkis och svarta bönor BBQ

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,000 kg

Vegansk

Allergener: ärt, senap, selleri
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Hetta upp rypsoljan i en gryta och fräs löktärningarna där en stund. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom Härkis och koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt Härkis och koka upp. Smaka av.

Servera med korngryn.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på Härkis och svarta bönor BBQ finns här.

edellinen
Spenat-ingefärssås med tofu
seuraava
Chili con bönor
edellinen
Spenat-ingefärssås med tofu
seuraava
Chili con bönor