Ingredienser
-
Stekning av tofun
-
1620 g tofutärningar naturellJalotofu
-
60 g rypsolja
-
50 g sojasås
-
10 g garam masala krydda
-
Såsen
-
250 g löktärningar
-
1000 g tomatkross
-
8 dl vatten
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
60 g ingefärspasta
-
30 g vitlökskross
-
30 g sojasås
-
20 g socker
-
10 g garam masala krydda
-
6 g krossad svartpeppar
-
500 g spenatbladhela, frysta
-
5 dl havregrädde 15% glutenfri
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,500 kg
Vegansk
Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So,Vs
Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g och fyrsädesmatkorn 195 g): 0,5 kg CO2-ekv
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Låt tofukuberna rinna av i ett hålkärl, eller en sil tills all vätska runnit av. Blanda ihop rypsolja, sojasås och garam masala krydda. Sätt tofubitarna i en metallform (GN) och tillsätt kryddoljan. Grädda i ugn i 180oC i ca. 15 minuter, tills tofun har fått litet färg.
Lägg lök, tomatkross, vatten, grönsaksbuljongpulver och kryddor i en gryta. Koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde, spenat och de brynta tofukuberna. Låt koka ytterligare i ca. 5 minuter. Smaka av. Räd med majsstärkelse vid behov.
Servera med närodlat matkorn.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på spenat-ingefärssås med tofu finns här.