Bön- och jordnötsgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
300 g skalad jordnöt
1 l äppelsaft
1.2 l vatten
20 g vitlökskross
30 g ingefärspasta
100 g sojasås glutenfri
20 g sambal oelek-chilipasta
100 g tomatpuré
30 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g farinsocker
4 g krossad svartpeppar
800 g pintobönor konserverade
400 g broccoli fryst
400 g ärter fryst
80 g majsstärkelse

Näringsvärden

383,87 kJ / 91,74 kcal
Energi
3,63 g
Fett
0,58 g
Mättat fett
8,34 g
Kolhydrater
2,75 g
Kostfiber
5,03 g
Protein
0,85 g
Salt
Skriv ut

Bön- och jordnötsgryta

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,000 kg.

Vegansk

Allergener: Soja, Jordnöt
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, Pä

Klimatavtrycket för en portion (200 g gryta och 195 g korngryn): 0,3 kg CO2– ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Rosta jordnötterna i ugnen i 160oC 10-15 minuter.

Lägg äppelsaft, vatten, vitlökskross, ingefärspasta, sojasås, Sambal Oelek-chilipasta, tomatpuré, grönsaksbuljongpulver, farinsocker och krossad svartpeppar i en kastrull och koka upp blandningen.

Skölj pintobönorna och låt dem rinna av. Tillsätt tinade ärter, broccoli, rostade jordnötter och pintobönor i såsen och koka på mild värme i 5-10 minuter. Tillsätt majsstärkelsen upplöst i litet vatten och koka upp.

Servera med kokta korngryn.

TIPS! I stället för pintobönor kan man använda närodlade konserverade bondbönor.


Använder ni kalltillredningsmetoden i er mattjänst? Receptet för kalltillredning av bön-jordnötsgrytan finns här.

edellinen
Potatismos
seuraava
Bön- och batatmafé
edellinen
Potatismos
seuraava
Bön- och batatmafé