Ingredienser
-
820 g Tofutärningar naturellJalotofu
-
500 g Kidneybönorkonserverade
-
3 l Vatten
-
1200 g Stora rotsakskuberfrysta
-
1000 g Potatistärningarkokta
-
200 g Paprikatärningar
-
80 g Tomatpuré
-
50 g Grönsaksbuljongpulver
-
20 g Vitlökskross
-
5 g Curry-kryddblandning
-
3 g Krossad svartpeppar
-
1 g Rökpaprikapulver
-
8 g Joderat salt
-
5 dl Havregrädde
-
30 g Persiljafryst
Tillredning
Portionsstorlek: 350 g
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,0 kg
Vegansk
Allergener: Soja
Märkningar: VEG, M, SO, VS
OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för de flesta celiakikerna.
Klimatavtrycket för en portion (soppa 350 g): 0,3kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Dela tofun i kuber. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg alla ingredienser förutom havregrädde och persilja i en gryta eller kastrull. Koka på mild värme i ca. 15 min. Tillsätt havregrädden och persiljan och koka upp. Smaka av.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept för Tofu-currysoppa med kalltillredningsmetoden finns här.