Ingredienser
-
50 g Rypsolja
-
200 g Löktärningar
-
2 g Spiskummin
-
1 g Chilipulver
-
4 g Paprikapulver
-
100 g Tomatpuré
-
1000 g Tomatkross
-
5 dl Vatten
-
4 g Joderat salt
-
800 g Kidneybönorkonserverade
-
400 g Paprikastrimlorfryst
-
30 g Vitlökskross
-
20 g Socker
-
800 g Seitan-kebabstrimlorVegem
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 180 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 3,5 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS
Klimatavtrycket för en portion (sås 180 g och vetetortilla 80 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs löktärningarna och de torra kryddorna en stund i rypsoljan. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, vatten, salt, bönor, paprikastrimlor, vitlökskross och socker. Koka på mild värme ca. 10 minuter. Tillsätt seitan-kebabstrimlorna och koka upp. Smaka av såsen.
Servera med tortillaplättar och aioli.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden. Recept på tortillaplättar med seitan-kebabtortilla med kalltillredningsmetoden finns här.