Seitankebabtortilla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g rypsolja
200 g löktärningar
2 g spiskummin
1 g chilipulver
4 g paprikapulver
100 g tomatpuré
1000 g tomatkross
5 dl vatten
4 g joderat salt
800 g kidneybönor konserverade
400 g paprikastrimlor fryst
30 g vitlökskross
20 g socker
800 g seitan-kebabstrimlor Vegem

Näringsvärden

241,08 kJ / 57,62 kcal
Energi
1,68 g
Fett
0,12 g
Mättat fett
6,69 g
Kolhydrater
2,62 g
Kostfiber
2,51 g
Protein
0,29 g
Salt
Skriv ut

Seitankebabtortilla

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 180 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 3,500 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

Klimatavtrycket för en portion (sås 180 g och vetetortilla 80 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs löktärningarna och de torra kryddorna en stund i rypsoljan. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, vatten, salt, bönor, paprikastrimlor, vitlökskross och socker. Koka på mild värme ca. 10 minuter. Tillsätt seitan-kebabstrimlorna och koka upp. Smaka av såsen.

Servera med tortillaplättar och aioli.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden. Recept på tortillaplättar med seitan-kebabtortilla med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Baljhavrekållåda
tofu-currykeitto
seuraava
Tofu-currysoppa
edellinen
Baljhavrekållåda
tofu-currykeitto
seuraava
Tofu-currysoppa