Tofu-currysoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
820 g tofutärningar naturell Jalotofu
500 g kidneybönor konserverade
3 l vatten
1200 g stora rotsakskuber fryst
1000 g potatistärningar kokta
200 g paprikatärningar
80 g tomatpuré
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
20 g vitlökskross
5 g curry-kryddblandning
3 g krossad svartpeppar
1 g rökpaprikapulver
8 g joderat salt
5 dl havregrädde 15% glutenfri
30 g persilja

Näringsvärden

205,95 kJ / 49,22 kcal
Energi
1,70 g
Fett
0,37 g
Mättat fett
5,27 g
Kolhydrater
1,58 g
Kostfiber
2,22 g
Protein
0,56 g
Salt
Skriv ut

Tofu-currysoppa

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 350 g
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,000 kg

Vegansk

Allergener: soja, bockhornsklöver
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (soppa 350 g): 0,3kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Dela tofun i kuber. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mät upp alla ingredienser förutom havregrädde och persilja i en GN-form. Grädda i ugn med kombifunktion i 140oC (50% ånga), under lock. Rör om emellanåt och grädda tills matens temperatur är +80oC.

Tillsätt havregrädde och persilja och fortsätt grädda ännu en stund. Smaka av soppan.

Obs! Mat tillredd med denna metod lyckas bäst om vätskan tillsätts så sent som möjligt.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Seitan-kebabtortilla
seuraava
Chili con bönor
edellinen
Seitan-kebabtortilla
seuraava
Chili con bönor