Ingredienser
-
820 g tofutärningar naturellJalotofu
-
500 g kidneybönorkonserverade
-
3 l vatten
-
1200 g stora rotsakskuberfrysta
-
1000 g potatistärningarkokta
-
200 g paprikatärningar
-
80 g tomatpuré
-
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
20 g vitlökskross
-
5 g curry-kryddblandning
-
3 g krossad svartpeppar
-
1 g rökpaprikapulver
-
8 g joderat salt
-
5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
30 g persiljafryst
Tillredning
Portionsstorlek: 350 g
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,000 kg
Vegansk
Allergener: soja, bockhornsklöver
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (soppa 350 g): 0,3kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Dela tofun i kuber. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg alla ingredienser förutom havregrädde och persilja i en gryta eller kastrull. Koka på mild värme i ca. 15 min. Tillsätt havregrädden och persiljan och koka upp. Smaka av.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept för Tofu-currysoppa med kalltillredningsmetoden finns här.