Tikka Masala med kikärter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
4 dl vatten
50 g kallsvällande stärkelse
5 dl havregrädde 15% glutenfri
1000 g tomatkross
100 g tomatpuré
50 g rypsolja
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g ingefärspasta
20 g vitlökskross
10 g garam masala krydda
5 g socker
2 g kardemumma
8 g joderat salt
2000 g kikärter konserverade
200 g löktärningar

Näringsvärden

489,21 kJ / 116,92 kcal
Energi
4,23 g
Fett
0,71 g
Mättat fett
12,97 g
Kolhydrater
3,15 g
Kostfiber
4,85 g
Protein
0,70 g
Salt
Skriv ut

Tikka Masala med kikärter

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,000 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (200 g Tikka Masala och 195 g korngryn): 0,3 g CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mät färdigt upp alla ingredienserna. Tillsätt stärkelsen i vattnet under kraftig vispning. Tillsätt havregrädde, tomatkross, tomatpuré och rypsolja samt kryddor. Tillsätt kikärter och lök i såsen och blanda om. Grädda i ugn med kombifunktion i 140oC (50% ånga). Blanda om emellanåt. Fortsätt grädda tills matens temperatur är över +80oC.

Servera med korngryn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Kikärtsaprikosgryta
seuraava
Blomkåls- och kikärtskorma
edellinen
Kikärtsaprikosgryta
seuraava
Blomkåls- och kikärtskorma