Ingredienser
-
50 g rypsolja
-
200 g löktärningar
-
10 g garam masala krydda
-
2 g kardemumma
-
2000 g kikärterkonserverade
-
1000 g tomatkross
-
100 g tomatpuré
-
4 dl vatten
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
30 g ingefärspasta
-
20 g vitlökskross
-
5 g socker
-
8 g joderat salt
-
5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
50 g majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,000 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (200 g Tikka Masala och 195 g korngryn): 0,3 g CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken och de torra kryddorna i oljan en stund.
Tillsätt de sköljda och avrunna kikärterna, tomatkross, tomatpuré, grönsaksbuljongpulver, vitlökskross, ingefärspasta, vatten, socker och salt. Koka på mild värme i 15 minuter.
Tillsätt havregrädden och majsstärkelsen, upplöst i en skvätt vatten. Koka upp och smaka av rätten.
Servera med korngryn.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på Tikka Masala med kikärter med kalltillredning finns här.