Rotsakspurésoppa med vita bönor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
3.2 l vatten
1600 g potatis-lökblandning fryst
1600 g vita bönor konserverade
600 g batattärningar frysta
600 g morotstärningar frysta
30 g vitlökskross
4 g krossad svartpeppar
1 g torkad timjan
12 g joderat salt
6 dl havregrädde 15% glutenfri

Näringsvärden

65,79 kcal / 275,26 kJ
Energi
1,44 g
Fett
0,33 g
Mättat fett
9,23 g
Kolhydrater
2,20 g
Kostfiber
2,20 g
Protein
0,48 g
Salt
Skriv ut

Rotsakspurésoppa med vita bönor

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 375 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,500 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (soppa 375 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Tillsätt potatis-lökblandning, bönor, morots- och batattärningar och kryddor. Koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde. Koka upp och mosa soppan. Smaka av.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på rotsakspurésoppa med vita bönor med kalltillredning finns här.

edellinen
Spenatpannkaka med äppel- och lingonkompott
seuraava
Blomkåls- och kikärtskorma
edellinen
Spenatpannkaka med äppel- och lingonkompott
seuraava
Blomkåls- och kikärtskorma