Ingredienser
-
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
3.2 l vatten
-
1600 g potatis-lökblandningfryst
-
1600 g vita bönorkonserverade
-
600 g batattärningarfrysta
-
600 g morotstärningarfrysta
-
30 g vitlökskross
-
4 g krossad svartpeppar
-
1 g torkad timjan
-
12 g joderat salt
-
6 dl havregrädde 15% glutenfri
Tillredning
Portionsstorlek: 375 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,500 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (soppa 375 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Tillsätt potatis-lökblandning, bönor, morots- och batattärningar och kryddor. Koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde. Koka upp och mosa soppan. Smaka av.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på rotsakspurésoppa med vita bönor med kalltillredning finns här.