Ingredienser
-
4 l vatten
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
3000 g morotsskivorfrysta
-
1000 g potatis-lökblandningfryst
-
30 g vitlökskross
-
30 g ingefärspasta
-
15 g joderat salt
-
2 g krossad svartpeppar
-
400 g osötat jordnötssmör
-
2.5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
300 g solrosfrönskalad
Tillredning
Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,000 kg
Vegansk
Allergener: jordnöt
Märkningar: L, M, G, V, Vs, Pä
Klimatavtrycket för en portion (400 g soppa): 0,2 CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt morötter, potatis-lökblandning och kryddor. Låt koka i ca. 10 minuter på svag värme. Tillsätt jordnötssmör och havregrädde. Mosa soppan och smaka av. Rosta solrosfröna i 165oC i ca. 10 minuter. Servera som tillägg till soppan.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på morots-jornötsmörsoppa med kalltillredningsmetoden finns här.