Ingredienser
-
50 g rypsolja
-
200 g löktärningar
-
2 l vatten
-
1000 g tomatkross
-
100 g tomatpuré
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
30 g vitlökskross
-
30 g ingefärspasta
-
2 g malen ingefära
-
5 g spiskummin
-
2 g muskotnöt
-
2 g malen kanel
-
14 g joderat salt
-
800 g röda linsertorkade
-
1000 g batattärningarfrysta
-
500 g kokosmjölk
Tillredning
Portionsstorlek: 245 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,900 kg
Vegansk
Allergener: Inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (gryta 245 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Lägg rypsolja, lök, vatten, tomatkross, tomatpuré och kryddor i en gryta och låt koka upp. Tillsätt sköljda linser, batattärningar och kokosmjölk. Koka på mild värme tills linserna är färdiga. Undvik att koka för länge, så att inte linserna grötar sig.
Servera med närodlade matkorn.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Här finns recept för linsbatatgryta med kalltillredningsmetoden.