Ingredienser
-
50 g Rypsolja
-
1.2 l Vatten
-
2000 g Tomatkross
-
400 g Blandade rotsaker i strimlorfrysta
-
100 g Tomatpuré
-
40 g Vitlökskross
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
30 g Rödvinsvinäger
-
25 g Socker
-
6 g Paprikapulver
-
4 g Krossad svartpeppar
-
4 g Örtblandning
-
4 g Joderat salt
-
1000 g Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt
Tillredning
Portionsstorlek: 220 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,4 kg
Vegansk
Allergener: (såsen ):Ei allergener
Märkningar: (såsen) VEG, M, G, VS
Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g, spagetti 170 g och vegansk riven ost 20 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Lägg rotsaksblandning, tomatkross, tomatpuré, rypsolja och kryddor i en gryta och koka på mild värme i 10 minuter Tillsätt Tarhurin rouhe och koka ännu en stund. Red såsen om det behövs.
Servera med fullkornsspagetti och vegansk riven ost.
Andvänder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på bondbönsbolognaise med spagetti finns här.