Ingredienser
-
50 g rypsolja
-
200 g löktärningar
-
2 g malen kanel
-
4 g spiskummin
-
2 g kardemumma
-
2 g malen ingefära
-
30 g vitlökskross
-
1000 g stora rotsakskuberfrysta
-
1200 g kikärterkonserverade
-
1200 g tomatkross
-
50 g tomatpuré
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
6 dl vatten
-
200 g aprikoskross
-
20 g socker
-
4 g krossad svartpeppar
-
10 g joderat salt
-
5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
15 g persiljafryst
Tillredning
Portionsstorlek: 230 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,600 kg
Vegansk
Allergener (såsen): inga allergener
Märkningar (såsen): L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (gryta 230 g och fullkornscouscous 130 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Hetta upp rypsoljan i en gryta och fräs löktärningarna och kryddorna en stund i oljan. Tillsätt rotsakstärningar, kikärter, tomatkross, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljongpulver, aprikoskross och salt. Låt grytan koka i 10-15 minuter på mild värme. Tillsätt havregrädde och persilja. Koka upp och smaka av rätten.
Servera med fullkornscouscous.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på kikärtsaprikosgryta med kalltillredningsmetoden finns här.