Ingredienser
-
3500 g vitkål i strimlor
-
200 g löktärningar
-
50 g rypsolja
-
400 g korngrynhela, förkokta
-
700 g pulled havreNyhtökaura, naturell
-
3 l vatten
-
200 g mörk sirap
-
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
30 g vitlökskross
-
8 g joderat salt
-
4 g krossad svartpeppar
-
2 g torkad timjan
-
Rårörda lingon
-
250 g lingon
-
50 g socker
Tillredning
Portionsstorlek: 350 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,000 kg
Vegansk
Allergener: gluten, ärt
Märkningar: L, M, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (350 g kållåda och 20 g rårörda lingon): 0,2 CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Blanda ihop strimlad kål, löktärningar, rypsolja, korngryn och pulled havre. Häll i en smord form (GN 1/65). Koka upp vattnet och tillsätt sirap, salt, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Häll spadet i formen med kålblandningen och blanda om. Grädda kållådan först i 160oC med kombifunktion (50% ånga) i 50 min, grädda sedan utan ånga ännu i 30 min.
Rårörda lingon
Blanda sockret med de upptinade lingonen. Servera med baljhavrekållådan.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden. Recept på kållåda med pulled havre med kalltillredningsmetoden finns här.