Ingredienser
-
1150 g Kallrökt tofuJalotofu
-
4000 g Potatis-lökblandningfryst
-
1.6 l Havregrädde
-
4 dl Havredryck
-
50 g Grönsaksbuljongpulver
-
40 g Dijonsenap
-
30 g Majsstärkelse
-
20 g Vitlökskross
-
3 g Torkad timjan
-
6 g Krossad svartpeppar
-
6 g Paprikapulver
-
16 g Joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,0 kg
Vegansk
Allergener: gluten, senap, soja
Märkningar: VEG, M, SO, VS, A(senap)
Klimatavtrycket för en portion (frestelse 300 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skär tofun i tärningar. Lägg potatis-lökblandningen och tofutärningarna i en smord form (GN 1/1 65). Blanda kryddor, grönsaksbuljongpulver, havredryck och majsstärkelse i havregrädden och rör om omsorgsfullt. Häll gräddblandningen i formen och blanda om. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i ca. en timme.
TIPS! Ifall man önskar en mildare smak på frestelsen kan man ersätta röktofun med okryddad eller marinerad Jalotofu.
Använder ni er av kalltillredningsmetoden i er mattjänst. Recept på röktofufrestelse med kalltillredningsmetoden finns här.