Härkis och svarta bönor BBQ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1500 g tomatkross
700 g svarta bönor konserverade
6 dl vatten
500 g Härkis original broad bean mince naturell
400 g majs fryst
300 g paprikatärningar
200 g löktärningar
100 g BBQ-sås
50 g rypsolja
20 g vitlökskross
20 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
20 g socker
4 g krossad svartpeppar
4 g paprikapulver
2 g chilipulver
10 g joderat salt

Näringsvärden

479,27 kJ / 114,54 kcal
Energi
3,47 g
Fett
0,32 g
Mättat fett
13,40 g
Kolhydrater
3,71 g
Kostfiber
5,35 g
Protein
0,77 g
Salt
Skriv ut

Härkis och svarta bönor BBQ

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,000 kg

Vegansk

Allergener: ärt, senap, selleri
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO 2 -ekv.

Koldioxidekvivalent (CO 2 -ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ihop alla ingredienserna i en GN-form. Grädda i ugn med kombifunktion i 140oC (50% ånga) under lock. Blanda om emellanåt. Fortsätt grädda tills rättens temperatur är över +80oC.

Servera med korngryn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

seuraava
Bondbönsbolognaise med spagetti
seuraava
Bondbönsbolognaise med spagetti