Bondböns-pastaform

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1600 g tomatkross
1 l vatten
7.5 dl havregrädde 15% glutenfri
30 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g balsamvinäger
20 g socker
4 g vitlökspulver
4 g krossad svartpeppar
2 g torkad oregano
2 g torkad basilika
2 g torkad timjan
15 g joderat salt
800 g fullkornspennepasta
600 g Tarhurin papu -bondbönskross mörk (färsk)
400 g vita bönor konserverade
300 g löktärningar
200 g paprikatärningar
200 g ärter fryst
200 g vegansk riven ost

Näringsvärden

119,06 kcal / 498,15 kJ
Energi
3,67 g
Fett
1,06 g
Mättat fett
14,62 g
Kolhydrater
3,37 g
Kostfiber
4,76 g
Protein
0,69 g
Salt
Skriv ut

Bondböns-pastaform

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: ca. 250 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 5,200 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete, ärt
Märkningar: L, M, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (gratäng 250 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät färdigt upp alla ingredienser. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ihop tomatkross, vatten, kryddor och havregrädde. Tillsätt pasta, Tarhurin-rouhe,bondbönsprodukt, paprikatärningar, lökbitar, vita bönor och ärter. Häll i en form (1/1 GN 100) och strö riven vegansk ost över ytan. Grädda med kombifunktion i 160oC (50% ånga) i ca. 50 minuter.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Rotsakspurésoppa med vita bönor
seuraava
Lins-masalasoppa
edellinen
Rotsakspurésoppa med vita bönor
seuraava
Lins-masalasoppa