Ingredienser
-
800 g fullkornspennepasta
-
600 g Tarhurin papu -bondbönskross mörk (färsk)
-
400 g vita bönorkonserverade
-
300 g löktärningar
-
200 g paprikatärningar
-
200 g ärterfrysta
-
1600 g tomatkross
-
1 l vatten
-
7.5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
30 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
4 g vitlökspulver
-
4 g krossad svartpeppar
-
2 g torkad oregano
-
2 g torkad basilika
-
2 g torkad timjan
-
20 g socker
-
30 g balsamvinäger
-
15 g joderat salt
-
200 g vegansk riven ost
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 250 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 5,200 kg
Vegansk
Allergener: gluten, vete, ärt
Märkningar: L, M, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (gratäng 250 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna, och låt dem rinna av. Blanda pasta, Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt, paprikabitar, löktärningar, vita bönor och ärter och fyll blandningen i en smord form (1/1GN 100). Blanda vatten, kryddor och havregrädde i tomatkrosset. Häll tomatkrossblandningen i formen och blanda om. Strö riven vegansk ost på ytan. Grädda i 160oC med kombifunktion (50% ånga) i ca. 50 minuter.
Använder ni kalltillredningsmetoden i er mattjänst? Recept för kalltillredning av bondböns-pastaformen finns här.