Bondböns-pastaform

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
800 g fullkornspennepasta
600 g Tarhurin papu -bondbönskross mörk (färsk)
400 g vita bönor konserverade
300 g löktärningar
200 g paprikatärningar
200 g ärter frysta
1600 g tomatkross
1 l vatten
7.5 dl havregrädde 15% glutenfri
30 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
4 g vitlökspulver
4 g krossad svartpeppar
2 g torkad oregano
2 g torkad basilika
2 g torkad timjan
20 g socker
30 g balsamvinäger
15 g joderat salt
200 g vegansk riven ost

Näringsvärden

119,06 kcal / 498,15 kJ
Energi
3,67 g
Fett
1,06 g
Mättat fett
14,62 g
Kolhydrater
3,37 g
Kostfiber
4,76 g
Protein
0,69 g
Salt
Skriv ut

Bondböns-pastaform

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: ca. 250 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 5,200 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete, ärt
Märkningar: L, M, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (gratäng 250 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna, och låt dem rinna av. Blanda pasta, Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt, paprikabitar, löktärningar, vita bönor och ärter och fyll blandningen i en smord form (1/1GN 100). Blanda vatten, kryddor och havregrädde i tomatkrosset. Häll tomatkrossblandningen i formen och blanda om. Strö riven vegansk ost på ytan. Grädda i 160oC med kombifunktion (50% ånga) i ca. 50 minuter.


Använder ni kalltillredningsmetoden i er mattjänst? Recept för kalltillredning av bondböns-pastaformen finns här.

edellinen
Blomkåls- och kikärtskorma
seuraava
Rödbetsfrestelse med pulled havre
edellinen
Blomkåls- och kikärtskorma
seuraava
Rödbetsfrestelse med pulled havre