Blomkåls- och kikärtskorma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
8 dl vatten
50 g kallsvällande stärkelse
1 l havregrädde 15% glutenfri
50 g rypsolja
50 g osötad citronsaft
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g ingefärspasta
20 g socker
3 g curry-kryddblandning
3 g krossad svartpeppar
2 g gurkmeja
2 g kardemumma
2 g malen koriander
10 g joderat salt
1200 g kikärter konserverade
1000 g blomkål fryst
500 g potatistärningar kokta
200 g löktärningar

Näringsvärden

435,71 kJ / 104,14 kcal
Energi
4,87 g
Fett
0,91 g
Mättat fett
10,27 g
Kolhydrater
2,09 g
Kostfiber
3,31 g
Protein
0,69 g
Salt
Skriv ut

Blomkåls- och kikärtskorma

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 225 gram
Totalmängd sås med receptet för 20 portioner: 4,500 kg

Vegansk

Allergener: bockhornsklöver
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A

Klimatavttycket för en portion (sås 225 g och korngryn 195 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät färdigt upp alla ingredienser. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda stärkelsen i vattnet genom att vispa kraftigt. Tillsätt havregrädde, rypsolja och kryddor och blanda om. Tillsätt löktärningar, kikärter, potatistärningar och blomkålsbitar i såsen. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 140oC under lock och rör om emellanåt. Grädda tills rättens temperatur är över +80o C.

Servera med korngryn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

 

edellinen
Tikka Masala med kikärter
seuraava
Linsbatatgryta
edellinen
Tikka Masala med kikärter
seuraava
Linsbatatgryta