Kållåda med pulled havre

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
3500 g vitkål i strimlor
200 g löktärningar
50 g rypsolja
400 g korngryn hela, förkokta
700 g pulled havre Nyhtökaura, naturell
3 l vatten
200 g mörk sirap
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g vitlökskross
8 g joderat salt
4 g krossad svartpeppar
2 g torkad timjan
Rårörda lingon
250 g lingon
50 g socker

Näringsvärden

72,95 kcal / 305,22 kJ
Energi
1,62 g
Fett
0,18 g
Mättat fett
9,11 g
Kolhydrater
1,84 g
Kostfiber
4,36 g
Protein
0,58 g
Salt
Skriv ut

Kållåda med pulled havre

Ingredienser

  • Rårörda lingon

Tillredning

Portionsstorlek: 350 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,000 kg

Vegansk

Allergener: gluten, ärt
Märkningar: L, M, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (350 g kållåda och 20 g rårörda lingon): 0,2 CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Blanda ihop strimlad kål, löktärningar, rypsolja, korngryn och pulled havre. Häll i en smord form (GN 1/65). Koka upp vattnet och tillsätt sirap, salt, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Häll spadet i formen med kålblandningen och blanda om. Grädda kållådan först i 160oC med kombifunktion (50% ånga) i 50 min, grädda sedan utan ånga ännu i 30 min.

Rårörda lingon

Blanda sockret med de upptinade lingonen. Servera med baljhavrekållådan.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden. Recept på kållåda med pulled havre med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Frestelse med rökt tofu
seuraava
Seitankebabtortilla
edellinen
Frestelse med rökt tofu
seuraava
Seitankebabtortilla