Bondbönsbolognaise med spagetti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g rypsolja
1.2 l vatten
2000 g tomatkross
400 g blandade rotsaker i strimlor frysta
100 g tomatpuré
40 g vitlökskross
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g rödvinsvinäger
25 g socker
6 g paprikapulver
4 g krossad svartpeppar
4 g örtblandning
4 g joderat salt
1000 g Tarhurin papu -bondbönskross mörk (färsk)

Näringsvärden

64,89 kcal / 271,49 kJ
Energi
1,84 g
Fett
0,24 g
Mättat fett
7,50 g
Kolhydrater
3,52 g
Kostfiber
3,99 g
Protein
0,56 g
Salt
Skriv ut

Bondbönsbolognaise med spagetti

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 220 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,400 kg

Vegansk

Allergener (såsen ): inga allergener
Märkningar (såsen): L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g, spagetti 170 g och vegansk riven ost 20 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Lägg rotsaksblandning, tomatkross, tomatpuré, rypsolja och kryddor i en gryta och koka på mild värme i 10 minuter Tillsätt Tarhurin rouhe och koka ännu en stund. Red såsen om det behövs.

Servera med fullkornsspagetti och vegansk riven ost.


Andvänder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på bondbönsbolognaise med spagetti finns här.

edellinen
Linsbatatgryta
seuraava
Spenatpannkaka med äppel- och lingonkompott
edellinen
Linsbatatgryta
seuraava
Spenatpannkaka med äppel- och lingonkompott