Linsbatatgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g rypsolja
200 g löktärningar
2 l vatten
1000 g tomatkross
100 g tomatpuré
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g vitlökskross
30 g ingefärspasta
2 g malen ingefära
5 g spiskummin
2 g muskotnöt
2 g malen kanel
14 g joderat salt
800 g röda linser torkade
1000 g batattärningar frysta
500 g kokosmjölk

Näringsvärden

108,64 kcal / 454,58 kJ
Energi
3,67 g
Fett
2,08 g
Mättat fett
12,98 g
Kolhydrater
2,00 g
Kostfiber
4,80 g
Protein
0,73 g
Salt
Skriv ut

Linsbatatgryta

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 245 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,900 kg

Vegansk

Allergener: Inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (gryta 245 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Lägg rypsolja, lök, vatten, tomatkross, tomatpuré och kryddor i en gryta och låt koka upp. Tillsätt sköljda linser, batattärningar och kokosmjölk. Koka på mild värme tills linserna är färdiga. Undvik att koka för länge, så att inte linserna grötar sig.

Servera med närodlade matkorn.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Här finns recept för linsbatatgryta med kalltillredningsmetoden.

Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
edellinen
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön
seuraava
Bondbönsbolognaise med spagetti
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
edellinen
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön
seuraava
Bondbönsbolognaise med spagetti