Bön- och batatmafé

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g rypsolja
200 g löktärningar
1500 g stora rotsakskuber fryst
500 g tomatkross
1.1 l vatten
225 g osötat jordnötssmör
50 g ingefärspasta
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
20 g vitlökskross
4 g paprikapulver
4 g krossad svartpeppar
10 g joderat salt
1000 g svartögda bönor konserverade
20 g osötad citronsaft
20 g majsstärkelse

Näringsvärden

401,63 kJ / 95,99 kcal
Energi
4,54 g
Fett
0,66 g
Mättat fett
7,91 g
Kolhydrater
3,67 g
Kostfiber
4,04 g
Protein
0,76 g
Salt
Skriv ut

Bön- och batatmafé

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,000 kg

Vegansk

Allergener: Jordnöt
Märningar: L, M, G, V, Vs, Pä

Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en gryta/kastrull och fräs löken i den en stund. Tillsätt rotsaker, tomatkross, vatten, jordnötssmör, grönsaksbuljong och kryddor. Koka på mild värme i ca. 10 minuter.

Tillsätt de sköljda och avrunna bönorna. Koka upp. Tillsätt citronsaft och majsstärkelse, upplöst i litet vatten. Koka upp och smaka av.

Servera med korngryn.


Använder ni kalltillredningsmetoden i er mattjänst? Recept på bön-rotsaksmafé med kalltillredning fiins här.

edellinen
Bön- och jordnötsgryta
seuraava
Skogssvampsås
edellinen
Bön- och jordnötsgryta
seuraava
Skogssvampsås