Ingredienser
-
Spenatpannkaka
-
500 g spenatfryst
-
125 g mjölkfritt margarin
-
1.5 l osötad sojadryck
-
500 g osockrad sojayoghurt
-
300 g halvgrovt vetemjöl
-
200 g kikärtsmjöl
-
20 g bakpulver
-
30 g socker
-
10 g joderat salt
-
Äppel- och lingonkompott
-
300 g lingonfryst
-
300 g äppeltärningarfrysta
-
50 g socker
-
1300 g lingonsylt
Tillredning
Portionsstorlek: 150 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 3,000 kg
Vegansk
Allergener: soja, gluten, vete
Märkningar: L, M, V, So, A
OBS! Näringsvärdena för den här rätten gäller endast spenatpannkakan. Näringsvärdena för äppel-lingonkompott finns i det här receptet.
Klimatavtrycket för en portion (spenatpannaka 150 g, äppel-lingonkompott 100 g och potatismos 240 g): 0,4kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Flytta spenaten i god tid till kylen för att tina. Smält margarinet. Blanda ihop alla ingredienserna. Häll smeten i metallformar, täckta med bakplåtspapper (2xGN 1/1). Grädda i 165oC i ca. 30 minuter.
Blanda ihop alla ingredienserna till kompotten.
TIPS! I stället för kikärtsmjöl kan man använda inhemskt bondbönsmjöl till spenatpannkakan.
OBS! Receptet lämpar sig också för kalltillredningsmetoden om man lägger vikt vid temperaturen för det smälta margarinet, eller använder olja i stället för margarin.
Servera spenatpannkakan med äppel-lingonkompott och potatismos.