Spenat-ingefärssås med tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
8 dl vatten
1000 g tomatkross
5 dl havregrädde 15% glutenfri
1620 g tofutärningar naturell Jalotofu
250 g löktärningar
500 g spenat
60 g rypsolja
80 g sojasås
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
60 g ingefärspasta
30 g vitlökskross
20 g garam masala krydda
20 g socker
6 g krossad svartpeppar

Näringsvärden

319,21 kJ / 76,29 kcal
Energi
4,62 g
Fett
0,73 g
Mättat fett
4,13 g
Kolhydrater
1,66 g
Kostfiber
3,55 g
Protein
0,75 g
Salt
Skriv ut

Spenat-ingefärssås med tofu

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: ca. 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,500 kg

Vegansk

Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs

Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g och fyrsädesmatkorn 195 g): 0,5 kg CO 2 -ekv.

Koldioxidekvivalent (CO 2 -ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät färdigt upp alla ingredienser. Om du använder frysta produkter, temperera dem i kylen över natten. Låt tofukuberna rinna av i en sil eller hålform tills all vätska runnit av. Blanda ihop vatten, tomatkross och havregrädde. Tillsätt tofu, löktärningar, spenat, rypsolja och kryddor i såsen. Grädda rätten i ugnen med kombifunktion i 140oC (50% ånga). Blanda om emellanåt. Grädda tills matens temperatur är över +80oC.

Servera med närodlat matkorn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Stroganoff med pulled havre
seuraava
Gul böncurry
edellinen
Stroganoff med pulled havre
seuraava
Gul böncurry