Rotsakspurésoppa med vita bönor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
3.2 l vatten
1600 g potatis-lökblandning fryst
1600 g vita bönor konserverade
600 g batattärningar fryst
600 g morotstärningar fryst
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g vitlökskross
4 g krossad svartpeppar
1 g torkad timjan
12 g joderat salt
6 dl havregrädde 15% glutenfri

Näringsvärden

65,79 kcal / 275,26 kJ
Energi
1,44 g
Fett
0,33 g
Mättat fett
9,23 g
Kolhydrater
2,20 g
Kostfiber
2,20 g
Protein
0,48 g
Salt
Skriv ut

Rotsakspurésoppa med vita bönor

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 375 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,500 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (soppa 375 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mät färdigt upp alla andra ingredienser förutom havregrädden i en GN-form. Grädda under lock i ugn med ångfunktion. Fortsatt gräddningen tills matens temperatur är +80oC. Mosa soppan och tillsätt havregrädden och värm ännu en stund. Smaka av soppan.

OBS! Bäst resultat får man genom att tillsätta vätskan i ett så sent skede som möjligt.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
edellinen
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön
seuraava
Bondböns-pastaform
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
edellinen
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön
seuraava
Bondböns-pastaform